Mikä Tarot on?

Syrjäinen kadunpätkä helteessä uinuvan Palermon laitamilla: neljä iäkästä herrasmiestä kokoontuu pelaamaan Tarocchia, aivan kuten he ovat tehneet jo kymmeniä vuosia. Samaan aikaan Madridissa, keskellä vilkkainta toripäivää, mies ja nainen katselevat ohi kiiruhtavia ihmisiä pöytiensä takaa. Kummallakin odottaa pöydällään kuluneen näköinen korttipakka seuraavia käsiä, seuraavaa tulevaisuutta kerrottavaksi. Torin toisella laidalla, kolmannen kerroksen studiossa, nuori taiteilijalupaus maalaa oman versionsa Taikurista, ollen varma tulevasta suosiostaan.

Samalla hetkellä New Yorkin Keskuspuistossa ystävykset kävelevät reput selässään kohti yhteistä työpaikkaansa, keskustellen aamuauringon valossa edellisen illan tulkinnasta: Maljojen kahdeksikko Kelttiläisen ristin "Perustana" jäi mietityttämään. Puiston eteläpäässä sijaitsevassa modernissa liikehuoneistossa psykoterapeutti avaa vastaanottonsa oven. Olallaan olevassa salkussa ovat Jungin "Symbols of Transformation" sekä Tarot-kortit, terapeutin pitkäaikainen työväline. Pari korttelia alaspäin, New Age -kaupan uumenissa, uudet Tarot-pakat odottavat sellofaanissa hyllylle pääsyään.

Mikä Tarot oikein on? Ennustusväline, oraakkeli? Harmiton peli vai vaarallinen ansa? Paholaisen kuvakirja? Vai sielun kuvakirja, viisauden lähde? Marginaalinen ajanviete vai merkittävä muutoksen tuoja? Itsetuntemuksen ja ongelmanratkaisun väline? Huuhaata?

Lähes 600-vuotisen historiansa aikana Tarot on kokenut monia muodonmuutoksia, niin ulkonäköönsä kuin käyttötarkoitukseenkin liittyen. Eri aikoina ja eri ympäristöissä Tarot on saanut mitä erilaisimpia ilmenemismuotoja, kuitenkin säilyttäen oman sisäisen rakenteensa varsin samanlaisena. Tarot vaikuttaakin olevan jonkinlainen matriisi, jonka voi suhteellisen helposti liittää melkein mihin hyvänsä olemassa olevaan. Oli aiheena sitten Kalevala, kissat tai kengät - Disney, dementia tai druidit, Tarot-pakka löytyy tätä nykyä joka lähtöön.

Tarot on paljon enemmän kuin pelkkä ennustusväline, peli tai marginaalinen ajanviete. Työskenneltyäni Tarotin kanssa vuodesta 1990 lähtien, ja tehtyäni satoja tulkintoja, olen päässyt aitiopaikalta seuraamaan niiden muutoksia aikaansaavaa voimaa. Sama kortti, sama kuva, sama arkkityyppi näyttäytyy joka tulkinnassa aina hieman eri valossa. Kahta samanlaista tulkintaa ei olekaan, aivan kuten ei ole kahta samanlaista elämääkään. Tarpoessamme läpi moninaisten vaikeuksien värittämää elämäämme on lohduttavaa tietää, että kuitenkin itsestämme sisäpuolelta löytyy myös viisautta, selkeyttä ja voimaa. Tarot on yksi hienoimmista työvälineistä näiden ominaisuuksien löytämiseen.

Tavoitteeni näiden sivujen kautta on tarjota sinulle tietoa sekä Tarot-korteista itsestään että tulkinnoista, joita niillä teen. Englanninkielistä Tarot-tietoa on internetistä saatavilla vaikka kuinka paljon, toisin on suomenkielisen tiedon kanssa. Toivon omalta osaltani hieman paikkaavani tätä puutetta. Toivotan sinulle antoisaa matkaa Tarotin parissa.

Kiitokseni Pia Virtakalliolle, Suomen "Tarot Grand Old Ladylle".

 


 
:: Tarot
::
Mikä Tarot on
::
Pakan rakenne ja symboliikka
:: Korttien merkitykset
:: Tunnetuimpia pakkoja
:: Korttien tulkinta
::
Historia
::
Etiikka
::
Hinnasto
::
Yhteystiedot
:: Usein kysyttyä
::
Artikkelit
......................................................................................
kortit