Tarotpuu tarjoaa Tarot-tietoutta ja tulkintoja

Pitkään Lehdossa toiminut espoolainen Tero Hynynen perusti kesällä Tarotpuu-nimisen yrityksen. Pian aukesivat myös www-sivut, jotka tarjoavat tarot-tietoutta suomeksi ennen näkemättömän laajalla skaalalla. Mukana sivuilla on myös Seidassa vuosien saatossa ilmestyneitä artikkeleita. Seidan toimitus riensi haastattelemaan Teroa ja kyselemään kuulumisia.

Koska Tarotpuu on perustettu?

Tarotpuu on perustettu perjantaina 13.7.2007. Ajattelin, että tuona päivänä Patentti- ja rekisterihallituksessa ei välttämättä olisi ruuhkaa. Yhteenlaskettu lukuarvo päivämäärästä on 11 (13+7+2007=2027=11), mikä on Valttikorteissa Oikeus. Tottakai tämmöiset asiat täytyy huomioida perustamisessa.

Koska Tarotpuun nettisivut julkaistiin?

Nettisivut julkaistiin 21.7.2007. Täytin silloin kolmekymmentä. Kolmekymppisiä usein pidetään jonkinlaisena taitekohtana, joten päätin että oman yrityksen "julkistaminen" istuisi hyvin samaan ajankohtaan. Megaluokan kiitos Thuleialle sivujen suunnittelusta ja toteutuksesta!

Millaista tietoa www-sivuiltasi löytyy?

Sivut on jaettu kolmeen osaan. Yhdessä kerron Tarot-korteista ja tulkinnoista, toisessa LogoArt-terapiasta ja kolmannessa hieman itsestäni. LogoArt-osio tulee vielä laajenemaan jonkin verran, samoin Tarot-osioon tulee lisää tietoa korttien päämerkityksistä tulkinnoissa

Koska LogoArt-toiminta alkaa?

LogoArt-koulutuksesta valmistun tammikuussa 2008, eli tämän jälkeen alkaa logo- ja taideterapiaa yhdistävän tekniikan käyttö Tarotin ohella.

Miksi perustit Tarotpuun?

Olen viimeiset viisi vuotta suunnitellut toiminimen perustamista, jotta voisin tehdä tulkintoja virallisesti. Kävin aikamoisen kädenväännön itseni kanssa siitä, että onko oikein ottaa tulkinnoista maksua. Koen Tarotin kuitenkin olevan oma elämäntehtäväni, ja tulkintojen kautta olen voinut auttaa ihmisiä monella tavalla, joten mikäli en halua viettää lopun elämääni kokopäiväisenä sairaanhoitajana on toiminnan virallistaminen ja maksun ottaminen välttämätöntä. Tarotpuun yksi tehtävä on myös toimia tiedon välittäjänä; kuten kotisivuillani kirjoitan, suomenkielistä Tarot-tietoa ei netissä ole tähän saakka ollut kovin paljoa saatavilla.

Miten Tarotpuu eroaa muista tarot-ennustajien palveluista?

Merkittävin ero liittyy juuri siihen, että itse en käytä kortteja ennustamiseen. En siksi, ettenkö uskoisi ennustamisen olevan mahdollista vaan siksi, etten koe sitä erityisen mielekkääksi. Ensimmäiset viisi vuotta (1990-95) perehdyin juuri tuohon käyttöön Tarotin parissa, ja näin siitä sekä hyvät että huonot puolet. Ennustamisella voi saada todella pahaa jälkeä aikaiseksi. Vastuu-kysymys on erittäin tärkeä asia niin ennustamiseen kuin terapiaankin liittyen. Omassa käytössäni Tarot toimii eräänlaisena psykoterapeuttisena työkaluna. Tulkintojen painopiste on itsetuntemuksessa, ongelmanratkaisussa ja terapiassa.

Miksi käytät nimenomaan Tarot-kortteja työvälineenä?

Hyvä kysymys. Kaikki alkoi siitä kun näin ensimmäisen kerran Bond-leffan "Elä ja anna toisten kuolla" ollessani kolmentoista. Leffassa on käytössä Skotlantilaisen taiteilijan Fergus Hallin maalaama pakka, joka sittemmin sai nimekseen Tarot of the Witches. Olin tuohon aikaan jo kiinnostunut kaikenlaisesta parapsykologiaan liittyvästä, joten Tarot nappasi minut mukaansa. Kenties sekin vaikutti asiaan, että leffassa pakkaa käytti Jane Seymour, joka vuosimallia 1973 ei ole lainkaan hullumman näköinen. Tilasin yhdessä kaverini kanssa ensimmäiset pakkamme, molemmat olivat "Riderit" eli Waite-Smith -pakka. Selatessani ensimmäistä kertaa kortteja läpi tiesin vain että 'tässä se nyt on'. Samalla polulla olen edelleen, ja todennäköisesti tulen kulkemaan hautaani saakka. Näin jälkeenpäin ajatellen olen todella tyytyväinen että se oli juuri Tarot, joka minuun kolahti. Työvälineenä se on uskomattoman monipuolinen.

Millaisia hintoja tulkinnoillasi on ja miksi niihin kannattaisi tulla?

Yhden tunnin tulkinta maksaa 45 euroa ja kahden tunnin tulkinta 60 euroa. Alennukset koskevat opiskelijoita, työttömiä ja eläkeläisiä. Tulkintojen kautta voi lisätä omaa itsetuntemusta tai saada selkeyttä omaan tilanteeseen, tämän vuoksi Tarot soveltuu hyvin ongelmanratkaisun työvälineeksi. Haastatteluosuudessa selvitän asiakkaan tilanteen etukäteen, jotta voin mahdollisimman tarkasti suunnitella työskentelytavan tämän pohjalta. Itsetuntemus ja ongelmanratkaisu ovat ne kaksi yleisintä syytä tulkintaan tulemiseen.

Mitkä ovat kolme lempipakkaasi?

Ehdoton suosikkini on Waite-Smith -pakan eli 'Rider Tarotin' versio, jonka kauppanimi on "The Original Rider Waite Tarot Deck". Pakan värimaailma on hieman erilainen kuin yleisemmin tunnetussa U.S.Gamesin / A.G.Müllerin versiossa. Värimaailman sanotaan olevan aika uskollinen alkuperäisille painoarkeille, jotka tuhoutuivat toisen Maailmansodan pommituksissa. Toinen suosikkini on Crowley-Harris eli Thoth Tarot -pakka. Löysin oman kappaleeni huuto.netistä ja oli kyllä melkoinen tuuri, että sain juuri tuon painoksen näppeihini. Kysymyksessä on nimittäin tätä nykyä varsin harvinainen nelikielinen painos, eli korteissa on nimet sekä englannin, saksan, ranskan että espanjan kielillä. Kolmas suosikkini on Maddonni Tarot vuodelta 1981. France Cartesin pojat ovat onneksi pitäneet pakan uusintapainatuksessa. Pakka on sekä naivistinen että yhtä aikaa taiteellisesti korkeatasoinen.

Lisätietoja:
Tero Hynynen
hynynen.tero@gmail.com
www.tarotpuu.com

Artikkeli on julkaistu Lehto - Suomen Luonnonuskontojen yhdistys ry:n Seita-lehden numerossa 3/2007

 
:: Tarot
::
Mikä Tarot on
::
Pakan rakenne ja symboliikka
:: Korttien merkitykset
:: Tunnetuimpia pakkoja
:: Korttien tulkinta
::
Historia
::
Etiikka
::
Hinnasto
::
Yhteystiedot
:: Usein kysyttyä
::
Artikkelit
......................................................................................

 

kortit