TAROT - karttakirja sisäiseen ja ulkoiseen maailmaan
Osa 9: Kohtalon peli

Huuto.net on ihmeellinen ja vaarallinenkin paikka; lukemattomat Tarot-pakat ja –kirjat ovat sitä kautta päätyneet omistukseeni, ja rahani puolestaan jonkun toisen taskuun. Muutama vuosi sitten näin myynnissä mielenkiintoiselta vaikuttavan kohteen: "Kohtalon Peli – Tulkitkaa kohtalonne ja tulevaisuutenne. Paletti-sarja nro.2". Kysymyksessä oli pieni, vain 16-sivuinen vihkonen, joka oli julkaistu Helsingissä vuonna 1944. Kansikuvassa näkyi ilmiselvästi neljä Valttikorttia, itse korteista ei tietenkään ollut tietoakaan. Kuinka ollakaan, vihkonen päätyi omistukseeni, ja hautautui sittemmin hyllyni kätköihin. Saatuani valmiiksi Thoth –pakkaa käsittelevän artikkelisarjan muistin taas tuon vihkosen, kenties juuri siksi että molemmat on julkaistu samaisena vuonna; "Thothin Kirja" Englannissa ja "Kohtalon Peli" Suomessa.

Kaivoin tuon hassun, pienen vihkosen hyllystäni, ja hetken aikaa sitä tutkailtuani mieleeni hiipi kammottavan pelottava ajatus: "Onko tässä vihkosessa esitetty pakka ensimmäinen Suomessa julkaistu, suomenkielinen tarot-pakka?". Yritin hermostuksissani mahdollisimman äkkiä keksiä hyviä ja vakuuttavia syitä ettei näin olisi. Muistin kerran nähneeni 1920-luvulla Helsingissä julkaistun kirjan, jonka kuvituksena oli perinteisen Marseilles –pakan ja "okkulttisemman" Etteilla –pakan ikonografiaa hyödyntävä pakka (erikoinen hybridi, jota en ole sittemmin muualla nähnyt); kirja itsessään oli aika lailla suora kopio Papus:n klassikosta "The Tarot of the Bohemians". Kyseisen kirjan omistajan mukaan pakkaa ei kuitenkaan oltu julkaistu, vaan se oli toiminut yksistään kirjan kuvituksena. Paletti-sarja nro.2 – "Kohtalon Peli. Tulkitkaa kohtalonne ja tulevaisuutenne" kelta-puna-musta –kannellaan näytti huutomerkiltä kädessäni. Hikikarpalot kohosivat otsalleni. Istuin alas, ja totesin ääneen: "Voi saatana."

Ainoat vihkosessa esitetyt (kuvallisessa muodossa olevat) kortit ovat etukannessa olevat neljä Valttia: Kuolema, Erakko, Narri ja Rakastavaiset. Yksikään korteista ei näy kokonaisena. Kuoleman kortti lainaa ulkoasunsa ilmiselvästi Etteillan pakasta; viikatemiehen asento samoin kuin takana näkyvät teräväkärkiset kolmiot (tai pyramidit) ovat kiistaton todiste. Jokaisessa kortissa on kirjoitettuna kortin oma fraasi sekä oikein- että nurinpäin ollessaan. Vain nurinpäin olevat fraasit ovat nähtävissä kokonaisuudessaan. Kuoleman kortin "käänteinen" fraasi kuuluu:
"Olet itse turmellut mahdollisuutesi. Epäonnistuminen on osanasi.". Mitäpä tuohon lisäämään (…jestas!). Erakon kortissa on kuvattuna perinteiseen tapaan vanha, parrakas mies. Vaate näyttäisi olevan munkinkaapu. Erakko pitelee molemmin käsin sauvaa, ja kortin alalaidassa on säyseän oloinen koira. Taustalla näkyy vuoristo, jonka takana näkyy joko nouseva tai laskeva aurinko. Kortin alalaidasta erottuu tekstiä : "Ruumiinosa: oikea munuainen. Kirjain: F. Planeetta: Aurinko.". Käänteinen fraasi on, kuten edellä, varsin tyhjentävä: "Ihmisvilinässä Sinua kohtaa suurin tyhmyys, suurin yksinäisyys. Etsi ja kysy muilta ja usko heitä, niin saat kysyä lakkaamatta. Muiden neuvot eivät anna voittoa eivätkä tyydytystä."

Narrin kortissa on esitetty hovinarri lantiosta ylöspäin kuvattuna, kasvot ovat erityisen ilmeikkäät, ja oikeassa kädessä on narrin sauva kulkusin koristeltuna. Kulkuset löytyvät asiaankuuluvasti myös narrin hiipasta. Taustalla vasemmalla näkyy yksi temppelin pylväs sekä osa kattoepiteeliä. Narrin poikkeuksellisen iso nenä kiinnittää huomiota, assosioituen lähinnä Pinokkioon. Alalaidasta erottuu jälleen vastaavuuksia:
"Kirjain: S. Planeetta: Uranus.". Narrin kortti on numeroitu roomalaisittain XXI, vastaten Papus:n käytäntöä; Papus:n pakassa Narri ei ole numeroitu mutta sijainti on identtinen. Maailman kortti on hänellä numeroitu myös XXI mutta kirjassaan (Papus: "The Tarot of the Bohemians". Senate 1995, s.185) käsittelee sen sijainnilla 22. Kortin käänteinen fraasi kuuluu: "Huomaa oman minuutesi pienuus, niin saat vapahduksen. Voimat ovat Sinua suuremmat eivätkä siedä kilpailijoita.".

Rakastavaisten kortissa on kuvattuna rakastunut pari profiilissa, mies vasemmalla ja nainen oikealla puolen. Vaatetus muistuttaa lähinnä vanhaa roomalaista tyyliä. Rakastavaisten yläpuolella on pilvi, josta käsin cupido ampuu jousellaan nuolen kohti alapuolella olevaa paria. Kuvan oikeassa alalaidassa on kuvattuna sydän, jonka läpi menee nuoli ylhäältä alaspäin. Kortin lukuarvo on odotetusti VI, ja vastaavuuksista erottuvat:
"Kirjain: V. Planeetta: Kuu. Härän merkki". Parhaimman säästin tietysti viimeiseksi, ja se on ehdottomasti Rakastavaisten kortin käänteinen fraasi. Nyt kaikki tulkintojen parissa puuhailevat silmät auki ja korvat hörölle, tässä tulee sellaista tekstiä missä ei etiikka ja moraali enää vaakakupissa paljoa paina: "Viha tekee sen, mihin rakkaus ei koskaan pystynyt: Tuhon ja hävityksen. Vihan jumalatar on valmis ojentamaan sinulle lopullisen tuhon maljan, joka tekee Sinusta kadotuksen oman, sellaisen, joka ei koskaan enää voi voittaa!" . "- ja se olisi sitten 50 euroa, kiitos!" Herranjumala…(olinkin suunnitellut kirjoittavani jossain välissä artikkelin tulkintoihin liittyvästä etiikasta, tässäpä tuli hyvä muistutus asiasta).

On täysin mahdollista, etteivät "Kohtalon Pelissä" esitetyt Valtit (vihkosessa ei mainita mitään Pienestä arkanasta) ole vanhimmat suomenkieliset Tarot-kortit, mutta ensimmäisten joukkoon ne joka tapauksessa sijoittuvat. Mikäli niin kävisi, että Paletti-sarjan kortit todella olisivat ne ensimmäiset maamme Tarot-kortit, olisi tämä tietenkin varsinainen Löytö, joskin marginaalinen sellainen. Mahtaisiko jostain vintin kätköistä vielä löytyä kyseinen pakka kokonaisuudessaan? Entäpä alkuperäinen painoarkki, voisiko se vielä olla olemassa?

Muutaman vuorokauden salapoliisityön ja kymmenien puhelinsoittojen jälkeen olin hieman viisaampi: herra nimeltä Arnold Tilgmann syntyi Sveitsissä vuonna 1902, ja jo nuorella iällä hän kiinnostui piirtämisestä, erityiskiinnostuksenaan postikortit. Talvisodan jälkeen hän perusti taidekustantamo Oy Paletti Ab:n, joka julkaisi ja kustansi monenlaisia tuotteita; lastenkirjoja, noppapelejä, värityskirjoja ja ennen kaikkea herran itsensä tekemiä postikortteja. Tilgmann oli tuotteliaimmillaan 1940-50-luvulla, yhteensä hän piirsi mm. yli 1500 postikorttia. Tilgmann piirsi lukuisia lastenkuvakirjoja sekä kuvitti erilaisia pelejä, lasten pelikortteja, kausiaiheisia pöytäliinoja sekä seinätauluja yms. Lehtipaino Oy painatti kaikki Paletin tuotteet alkuaikoina; Tilgmann itse oli molempien pääomistaja. 1950-luvulle tultaessa yhtymä laajeni, kun Lelutaide ja Korttiaitta avattiin. Tämän jälkeen alkoivat ilmestyä sarjakuvalehdet Tex Willer, Pecos Bill ja nuorisolehti Ajan Sävel. Yrityksen toiminta myös kansainvälistyi; Ruotsiin, Tanskaan ja Norjaan vietiin pääsiäis- ja joululiinoja, koristeita ja kortteja. Menestyksekkäimpiä tuotteita olivat mm. studiossa kuvatut joulu- ja pääsiäistuotteet, jotka Arnold Tilgmann itse rakensi. Ne olivat luonnonmukaisia miniatyyrimaisemia, joissa oli pieniä nukkeja ja muita asiaankuuluvia yksityiskohtia. Tilgmannin poika Per-Eric ( s.1929) toimi valokuvaajana, ja Svea-vaimo sekä tytär Kristina työskentelivät avustajina. Tilgmannin johdolla Oy Paletti Ab kehittyi yhdeksi Suomen johtavista taidekustantamoista.

Arnold Tilgmannin toinen lahjakkuus oli musiikki. Hän opiskeli 1920-luvun alussa sen ajan taideopistossa, jatkoi lauluäänensä kouluttamista ja matkusti Italiaan vuosikymmenen loppupuolella, missä opiskeli maestro Ferrarin johdolla. Tilgmann esiintyi sekä radiossa että Oopperan lavalla, antoi konsertteja ja oli solistina eri kuorokokoonpanoissa. Hänen lämmin, italialaistyyppinen äänenlaatunsa oli harvinaisuus Suomessa. Vuonna 1970 Tilgmannin terveys alkoi heiketä, ja hän vetäytyi liiketoiminnasta. Arnold Tilgmann kuoli 12.01.1978. Lapset Per-Eric ja Kristina jatkoivat perheyhtiön toimintaa vuoden 1980 loppuun.

Oy Paletti Ab:n kortit, pelit ja pelikortit ovat sittemmin siirtyneet useamman yhtiön läpi, tällä hetkellä Paletin pelit ovat Martinex –nimisen yhtiön hallussa. "Kohtalon Peli" –vihkosen ja (mahdollisesti olemassa olevien) korttien copyright-metsästys ei tuottanut tulosta. Tämän vuoksi päätinkin kirjoittaa vihkosesta useamman sivun lyhentämättömänä, itse vihkosenkin ollessa todennäköisesti aika harvinainen. Arnold Tilgmannin poika Per-Eric Tilgmann puolestaan muistaa suomalaiset Tarot-kortit kohtalaisen hyvin. Puhelinkeskustelussa pohdimme yhdessä, kuka olisi saattanut olla korttien mahdollinen kuvittaja. Kuvailtuani neljän Valttikortin ulkonäköä Tilgmann nuorempi totesi että Arnold-isä tuskin itse on kortteja piirtänyt. Mistä idea suomenkielisistä Tarot-korteista on ylipäänsä saanut alkunsa? Olisiko Arnold Tilgmann nähnyt Italian-matkallaan kauniin korttipakan, ja päättänyt luoda Suomessa paremmin kotiyleisöä puhuttelevan version? Per-Eric Tilgmann muisteli, että korteista ja vihkosesta otettiin vain yksi painos, ja ettei se mennyt kovin hyvin kaupaksi. Totesin puhelimessa, että onkin ollut varsin rohkeaa ja uskaliastakin julkaista kyseinen paketti Suomessa toisen Maailmansodan aikoihin. Entäpä sitten se alkuperäinen painoarkki? Per-Eric Tilgmannin sisar Kristina Forsell on ystävällisesti lupautunut selvittämään asiaa, mikä käytännössä tarkoittaa äitinsä varastoimien ja luetteloimien alkuperäisten Paletin korttien arkiston läpikäymistä. Tämän artikkelin siirtyessä arvoisan päätoimittajamme Thuleian käsiin on arkiston läpikäyminen vielä kesken, joten tulevissa artikkeleissa tulen (toivottavasti) palaamaan tähän asiaan. Yritän muistuttaa itseäni siitä, että painoarkki on tehty jo 62 vuotta sitten, joten todennäköistä on, ettei sitä enää löydy. Mutta entäpä jos sittenkin…

16-sivuisen vihkosen kirjoittajaa ei mainita missään. Käyn seuraavaksi läpi tämän vihkosen; kaksi ensimmäistä kappaletta (
"Tulkitse itse kohtalosi!" ja "Kuinka peliä pelataan.") olen kopioinut lyhentämättömänä, kolmannen kappaleen (" Korttien ainekset.") olen lyhentänyt parhaaksi katsomallani tavalla. Neljäs kappale ("Päätunnuskuvien maagillinen merkitys.") on tekstissä sellaisenaan mitään muuttamatta, tätä seuraavat "taulukot" käyn läpi esimerkkien avulla, samoin kuin viimeiseksi tulevat " Kysymykset". Tarot-korttien historiasta kiinnostuneille ensimmäinen kappale tarjoaa useita kutkuttavia esimerkkejä, joissa faktan ja fiktion rajoja voi tarkastella eri puolilta.

Kohtalon peli – Paletti sarja 2.
(Oy Paletti Ab, kustantaja Lehtipaino Oy, Helsinki 1944)

"Tulkitse itse kohtalosi! (s.3)

Se peli, joka täten hieman uudenaikaistetussa muodossa esitetään suomalaiselle yleisölle, on ikivanha, niin, maailman vanhin peli. Ei tiedetä, kuka sen on suunnitellut eikä myöskään, missä se on tapahtunut, mutta alkuperäisessä muodossaan sitä käyttivät jo Egyptin mysteeriopapit kuusituhatta vuotta sitten. Siitä lähtien ovat kaikki mystikot ja totuudenetsijät käyttäneet noita vanhoja tunnuskuvia tulkitessaan tulevaisuutta. Mainittakoon, että tavallinen korttipeli on muodostunut tästä pelistä, jota muinoin nimitettiin Thau-Rothiksi, mikä merkitsee »Ihmisen salaisuutta».

Jokainen tunnuskuva voidaan tulkita eri tavalla, mutta Thau-Roth-korttien tunnuskuvat ovat jokseenkin yksipuolisia. Kuitenkin tulkinta riippuu osittain tulkitsijan taitavuudesta yhdistellä. Tarkat tulkintaohjeet ovat seuraavilla sivuilla, mutta jokainen voi harjoitella oppiakseen antamaan vielä selvemmän ja varmemman tulkinnan, kuin muutamin sanoin lausuttu on. Uurastamalla ahkerasti oppiakseen tuntemaan korttien sisällön voi päästä hyvin pitkälle määritellessään etukäteen oman elämänsä tapahtumia ja sattumia."

"Kuinka peliä pelataan. (s.3)

Kortit sekotetaan levittämällä ne jollekin levylle, esim. pöydälle. Sekottaja keskittyy ajattelemaan kysymystä, mihin haluaa saada vastauksen sekä ottaa sen jälkeen etsimättä ne seitsemän ensimmäistä korttia, joihin sormet »tarttuvat» ja asettaa ne riviin pöydälle. Näistä seitsemästä kortista hän sitten tulkitsee tulevaisuutensa. On huomattava, että jos kortti on nurinpäin, siis kuva nurinpäin, on sen jäätävä tuohon asentoon, sillä nurinpäin olevan kortin merkitys on aivan erikoinen.

Jos taas joku tahtoo vastata toisen henkilön tekemiin kysymyksiin, annetaan tämän vetää seitsemän korttia, ja ne tulkitaan samalla tavoin kuin jos ennustettaisiin itselle."

"Korttien ainekset. (s.4)

Jokaisessa kortissa on päätunnuskuva (symbooli), joka määrää kortin merkityksen. Päätunnuskuvan merkitys selviää sekä allaolevasta tekstistä että itse kortista.

Sitä paitsi jokaisessa kortissa on
järjestysnumero, joka liittyy tunnuskuvaan, sekä maagillinen numero tai maagillinen luku, joka liittyy ennustukseen siten, että kyseessäoleva numero tai luku merkitsee ennustuksessa esim. päivämäärää, lukumäärää jne. Sitä paitsi on laskettava yhteen järjestysnumerot, jotka ovat ympyrässä päätunnuskuvan (kuvan) yläpuolella, jolloin saadaan maagillinen ennustus, n.s. ennustusluku. Tämän merkitys selviää taulukosta »Ennustusluvut»."

(tämän jälkeen vihkosessa käsitellään vielä
maagillinen kirjain, maagillinen planeetta, zodiak- eli eläinratamerkki, aikamääräys, maagillinen päivä, maagillinen onnenväri, onnenkivien taulukko sekä ilmansuunta. Näitä en kokonaisuudessaan kirjoita tähän, idea on sama kuin yllä eli tulkinnan tai ennustuksen perustuminen näihin vastaavuuksiin, tai niiden huomioiminen tulkintaa tehtäessä. Lopuksi sivulla käsitellään ruumiinosa, johon liittyen kirjoittaja ensimmäistä kertaa kommentoi etiikan näkökulmasta :)

"Jokaisessa kortissa on mainittu
ruumiinosa, ja sillä on merkityksensä ennustuksessa. Kuitenkaan ei pidä ennustaa noiden ruumiinosien sairauksia! Sellaiset ennustukset eivät juuri koskaan onnistu! Sairauksia, onnettomuuksia ja kuolemaa ei pidä ennustaa."

"Päätunnuskuvien maagillinen merkitys. (s.5)

I.
Taikuri. Tämä kortti edustaa aikaa, tietoisuutta, persoonallisuutta, kirkastaa ajatusta, miestä. Tämä on sangen tärkeä kortti maalliselle ja taloudelliselle menestymiselle, ja sen myönteinen ominaisuus (kortti oikeinpäin) on äly (intelligenssi) ja kielteinen ominaisuus (kortti nurinpäin) hulluus. Kortti edustaa voimakasta ihmistä, joka omin voimin etsii tiensä elämän läpi.

II.
Ylimmäinen papitar. Kortti edustaa maailmankaikkeutta, ainetta, siis sitä, mikä ympäröi meitä, maailmaa, jossa ihminen elää. Kortti on myönteinen kaikille maallisille asioille. Oikeassa asennossaan se merkitsee rikkautta, nurinpäin köyhyyttä.

III.
Keisaritar. Kortti edustaa ihmisen elämäntietä; kehitystä, naista, lakia ja syytä ja seurausta, peilikuvaa (mikä merkitsee muiden ihmisten käsitystä kyseessäolevasta henkilöstä). Myönteisessä merkityksessä, siis oikeinpäin, kortti edustaa kehitystä, tärkeintä kaikilla maallisilla aloilla, ja nurinpäin se edustaa pysähtynyttä kehitystä tai taantumista.

IV.
Keisari. Kortti edustaa yksilön tietoisuutta, yksilöä, miehen tahtoa sekä tahtoa yleensä, halua tutkia ja tietää, ihmisen sisäisiä, henkisiä voimia. Myönteisessä asemassa se merkitsee tahtoa, kielteisessä epäitsenäisyyttä.

V.
Paavi. Kortti edustaa mikrokosmosta (ihmistä), sisältöä, laatua, kvintenssenssiä, avioliittoa, uskontoa, luovia voimia. Myönteinen ominaisuus on epäily – sillä ihminen ei saa sokeasti uskoa mitä tahansa – ja kielteinen ominaisuus usko, siis sokea, lammasmainen usko.

VI.
Rakastavaiset. Kortti edustaa maallista kauneutta, luontoa, päivää ja yötä, muotoa, valintaa, vapautta, hyvää ja pahaa. Myönteinen ominaisuus on rakkaus, kielteinen viha.

VII.
Vaunut. Kortti edustaa jumalallista suojelusta, isää, voittoa ja tappiota, omistamista, henkevyyttä ja sisäistä, henkilökohtaista kohtaloa. Kortin myönteiset ominaisuudet ovat kunnia ja rauha, kielteiset kunniattomuus ja taistelu.

VIII.
Oikeudenmukaisuus. Kortti edustaa äitiä, tasapainoa, pidättyväisyyttä, normaalia elämää, menneen palauttamista ennalleen sekä avioliittoa sen korkeammassa merkityksessä, kahden sielun liittymistä yhdeksi kohtaloksi. Myönteisesti kortti merkitsee oikeudenmukaisuutta, kielteisesti epäoikeudenmukaisuutta.

IX.
Erakko. Kortti edustaa ihmiskuntaa, ruumiin tilaa: nälkää ja janoa tai ylensyömistä ja humalaa, hyvettä, kykyä henkiseen taisteluun ja kieltäytymiseen maallisesta hyvästä. Myönteinen ominaisuus viisaus, kielteinen harkitsemattomuus.

X.
Kohtalon pyörä. Kortti edustaa onnea, korkeampien voimien käskyjä, kaitselmusta, ihmisen työtä. Myönteinen merkitys on hyvyys, kielteinen pahuus.

XI.
Voima. Kortti edustaa voimaa, vaikutinta, reservejä, apua, ystäviä. Myönteisessä merkityksessä kortti edustaa voimaa, kielteisessä heikkoutta.

XII.
Hirtetty. Kortti merkitsee ihmistä, joka sopeutuu kovaan kohtaloonsa käyttämällä kestävyyttään ja sisäistä voimaansa. Kortti edustaa kokemusta, armoa, lempeyttä, sääliä, tietoa, uhria. Myönteinen ominaisuus on lempeys, kielteinen julmuus.

XIII.
Kuolema. Kortti kuvaa kuolemattomuutta, uudelleensyntymistä, reinkarnatiota. Kortti merkitsee, että jotakin vanhaa häviää ja uutta tulee tilalle. Myönteinen ominaisuus on sen vuoksi vanhojen kuolema ja katoaminen, kielteinen (joka tässä tapauksessa ei ole kielteinen) uusi elämä, uudelleensyntyminen, renessanssi.

XIV.
Kohtuullisuus. Kortti edustaa tasoitusta, säästäväisyyttä, hedelmää, yksinkertaisuutta, sielukkuutta, tahtoa johonkin korkeampaan. Myönteinen ominaisuus on sadonkorjuu työstä ja aherruksesta, kielteinen kato, pettymys, erehdys.

XV.
Paholainen. Kortti edustaa kohtaloa, vahingoittavaa voimaa, käärmettä, tarkoitusta, sairautta. Myönteinen (kortti oikeinpäin) merkitys on sairaus, kielteinen (kortti nurinpäin) terveyttä.

XVI.
Torni. Kortti edustaa menneen raunioita, luolatemppeliä, hävitystä, onnettomuutta, vankilaa, kadotusta, kiusausta, johon lankeaa. Kortin myönteinen merkitys on ystävyys, kielteinen vihamielisyys.

XVII.
Tähdet. Kortti edustaa työn arvoa tai arvottomuutta, toivoa, ihmettä, saalista, puhetta (kieltä), luontoa, sydämen hyvyyttä, asuttamista ja erämaata (myös vertauskuvallisessa merkityksessä). Myönteinen merkitys on arvo, kielteinen arvottomuus.

XVIII.
Kuu. Kortti edustaa vaihtumista, okkultista voimaa, salaisia vihamiehiä, ajatusta. Myönteinen ominaisuus on varmuus ja luotettavaisuus, kielteinen maanpakolaisuus ja vaara.

XIX.
Aurinko. Kortti edustaa onnea, rahaa, todellisuutta, rikasta avioliittoa, rikkaita ystäviä, maallista apua. Paha loppuu ja hyvä alkaa. Myönteinen ominaisuus on juuri sitä, että hyvä alkaa, ja kielteinen sitä, että paha alkaa.

XX.
Tuomio. Kortti edustaa suojaa, sallimusta, tilannetta, tarkoitusta, ylösnousemusta. Myönteinen ominaisuus on vapaus, kielteinen vapauden menetys ja orjuus.

XXI.
Narri. Kortti edustaa itsetyytyväisyyttä, hylkäystä, kadotusta, koteloitumista. Myönteinen ominaisuus on koteloituminen, kielteinen vapahdus.

XXII.
Maailma. Viimeinen, tärkein kortti edustaa maailmaa, kaikkeutta, suurta yhteyttä, kohtaloa kokonaisuudessaan, ihmisen elämää ja kuolemaa. Myönteinen ominaisuus on hallitseminen ja menestys, kielteinen epäonnistuminen ja tappio.

On huomattava, että kortti on myönteisessä asennossa silloin, kun se on oikein päin ja kielteisessä silloin, kun se on nurinpäin (ylösalaisin)."

Tämän jälkeen vihkosessa käydään läpi taulukot, jotka kattavat
Ennustusluvut, Planeettataulukon, Zodiaktaulukon sekä Maagilliset päivät. Olen seuraavaksi poiminut jokaisesta taulukosta yhden esimerkin:

"Ennustusluvut
(s.7) 4=sisäisten voimien kehittyminen, sisäinen varmuus."
"Planeettataulukko
(s.7) Aurinko=menestystä kaikissa asioissa, terveys."
"Zodiaktaulukko
(s.8) Jalopeura=rakkaus, voima."
"
Maagilliset päivät
(s.8) Keskiviikko=kyky käsittää ja ymmärtää."

Viimeisenä osiona vihkosessa ovat
"Kysymykset" (s.9-16). Ne kattavat yhteensä 12 eri taulukkoa, jossa jokaisessa käsitellään kaikki 22 Valttikorttia sekä oikein- että nurinpäin ollessaan. Taulukot ovat järjestyksessä: 1) " Voitto – tappio? Onnistunko – epäonnistunko?", 2) "Taloudellinen voitto – taloudellinen tappio?", 3) "Onnistuuko vai epäonnistuuko matkani?", 4) "Sukulaiset.", 5) "Rakkaus.", 6) "Terveys – sairaus? ", 7) "Avioliitto.", 8) "Suhde muihin.", 9) "Toteutuvatko suunnitelmat – vai ei?", 10) "Miten käy työssä?", 11) "Ystävät." sekä 12) "Ulkonaiset olosuhteet." Korttien merkitykset läpi taulukoiden ovat varsin mustavalkoiset, esim. Taikuri oikeinpäin merkitsee jokaisessa taulukossa ainoastaan voittoa tai onnistumista, samoin käänteinen merkitys on jokaisessa taulukossa yksinomaan negatiivinen. Olen tähän lopuksi poiminut mielestäni kaikkein herkullisimpia kohtia näistä taulukoista:

"4.
Sukulaiset. (s.10)

XVII (Tähdet) oikeinpäin: "opitte perusteellisesti tuntemaan sukulaisen." Väärinpäin: "opitte valitettavasti perusteellisesti tuntemaan sukulaisen."

XXII (Maailma) oikeinpäin: "sukulaisenne tekevät, mitä haluatte." Väärinpäin: "sukulaisenne vastustavat teitä tarmokkaasti."

"5.
Rakkaus. (s.11)

V (Paavi) oikeinpäin: "rakkausseikkailuja." Väärinpäin: "rakkausseikkailuja ei tule."

"6.
Terveys – sairaus?" (s.12)

IV (Keisari) oikeinpäin: "tahtonne tekee teidät terveeksi." Väärinpäin: "kuvittelette kaikenlaista."

XXI (Narri) oikeinpäin: "voittakaa itsenne, niin paranette."

"12.
Ulkonaiset olosuhteet" (s.15)

I (Taikuri) Väärinpäin: "viranomaiset eivät hyväksy ehdotuksianne."

III (Keisaritar) Väärinpäin: "teille annetaan julkinen huomautus."

XIII (Kuolema) Väärinpäin: "älkää esiintykö julkisesti."

Viimeisenä
Kohtalon Pelissä on seuraavanlainen loppukaneetti: "Lopuksi muutamia sääntöjä: Jos useammat kortit osoittavat samaa asiaa, on niiden sanoma ratkaiseva. Jos kortit osoittavat eri asioita, on ensiksi pöydälle asetettu kortti oikea. Jos kysytte samaa asiaa monta kertaa, on ensimmäiseksi saatu vastaus oikea. Olkaa varovainen ennustaessanne muille. Muistakaa, että maagilliset kortit vain viittaavat, mutta että jokaisen kohtalo on hänen omissa ja korkeampien voimien käsissä. Kortit antavat vain vihjeen! (s.16)"

 
:: Tarot
::
Mikä Tarot on
::
Pakan rakenne ja symboliikka
:: Korttien merkitykset
:: Tunnetuimpia pakkoja
:: Korttien tulkinta
::
Historia
::
Etiikka
::
Hinnasto
::
Yhteystiedot
:: Usein kysyttyä
::
Artikkelit
......................................................................................

 

kortit

kortit