Usein Kysyttyjä Kysymyksiä

Pitääkö tulkintaan valmistautua jotenkin erityisellä tavalla?
- Ei tarvitse. Kaikki ohjaus ja neuvonta tapahtuu paikan päällä.

Voiko tulkintaan tulla 'vain uteliaisuudesta' vai tarvitaanko siihen jokin erityinen syy?
- Ei tarvitse olla mitään erityistä syytä. Joskus asiakkaalla on jo valmiina mielessään asia tai teema mihin hän haluaa syventyä, joku taas saapuu paikalle uteliaisuudesta. Yksi voi kokea olevansa eksyksissä omassa elämässään, toisella ongelmana voi olla runsaudenpula vaihtoehdoista. Syitä on yhtä monta kuin asiakastakin, ja 'ei syytä' on aivan yhtä käypä vaihtoehto.

No mitä siinä tulkinnassa oikein tapahtuu?
- Lyhyesti vastattuna: autan asiakasta auttamaan itse itseään Tarot-menetelmän avulla. Korttien kuvien kautta jokaisen on mahdollista pukea sanoiksi oma tarinansa tai ongelmansa - ajatuksensa ja tunteensa - ja saman menetelmän avulla myös löytää ratkaisuja ja voimavaroja omaan tilanteeseensa.

No toimiiko se tulkinta oikeasti?
- Oma lähtökohtani on, että totta on se, minkä itse voi allekirjoittaa todeksi. Itselläni on tietopohja korttien allegorisista merkityksistä (arkkityypit, symbolit), mutta ainoastaan asiakas itse voi tietää, miten merkitykset hänen elämäänsä liittyvät. Tulkinta on kolmen tekijän summa: asiakas itse, minä tulkitsijana ja terapeuttina, sekä kortit joiden kautta tilannetta peilataan.

Entä jos pelkkä ajatuskin tulkintaan tulemisesta pelottaa..?
- Oletan, että tämän (varsin yleisen) pelon taustalla vaikuttaa 'maaginen' ajatus tai usko siihen, että Tarot on jollain tavalla absoluuttinen oraakkeli, jolla voi ehdottoman varmasti ennustaa tulevaisuutta. Ennustamisesta voi olla montaa mieltä, itse en allekirjoita predestinaatiota tai fatalismia, vaan uskon vapaaseen tahtoon (se, osaammeko sitten käyttää tuota vapaata tahtoa oikein, onkin eri kysymys). Painotan vielä, että itse en käytä Tarot-menetelmää ennustamiseen.

Jos tulen terapeuttiseen Tarot-tulkintaan niin olenko silloin sairas...?
- Riippuu varmaan siitä, miten sairauden määrittelee. Jos sairauden näkee synonyyminä epätasapainon kanssa, on meistä silloin aika monikin sairas. Jos sairaus puolestaan merkitsee kyvyttömyyttä toimia, on jokainen omista asiakkaistani tähän mennessä ollut terve.

Eikös se Tarot ole niitä Paholaisen metkuja...?
- Jos uskoo absoluuttisen pahan olemassaoloon, voi tämän piikkiin silloin laittaa yhtä hyvin kaiken olemassa olevan maan päällä. Itse en ihmisen ulkopuolella olevaan Paholaiseen usko, sisäpuolella olevaan kylläkin. Tarot-pakan arkkityyppinen Paholainen on kuitenkin merkitykseltään huomattavan erilainen kuin mitä juutalais-kristillisessä ajattelussa.


 
:: Tarot
::
Mikä Tarot on
::
Pakan rakenne ja symboliikka
:: Korttien merkitykset
:: Tunnetuimpia pakkoja
:: Korttien tulkinta
::
Historia
::
Etiikka
::
Hinnasto
::
Yhteystiedot
:: Usein kysyttyä
::
Artikkelit
......................................................................................